Tuesday, 3 March 2009

Happy Birthday Hariss Iqbal Abqari !

3rd Mac 2009 , genaplah 5 tahun umur Iqbal...dah besar anak umi dan baba..cepat sungguh masa berlalu. Doa umi semoga anak umi menjadi anak soleh, berjaya di dunia dan akhirat dan mendaulatkan Islam walau di mana saja berada...(banyak lagi doa umi ni, sejak anak umi dalam perut lagi...mudah-mudahan Allah makbulkan, Amin...)

"Ya Allah, kami bersyukur dengan nikmatmu....kurniakanlah kami zuriat yang soleh penyejuk hati kami "

Malamnya rancang nak siapkan awal kek untuk Iqbal, tapi tak jadi pula...at last pagi-pagi lepas Subuh baru umi kelam kabut siapkan kek dan bihun goreng untuk dibawa ke sekolah..Iqbal boleh celebrate dengan cikgu dan kawan-kawan di sekolah ( adik Irfan pun boleh join sama sebab nursery dan reception satu building ja). Umi buat kek coklat moist kukus ja, dan coctail ... (alhamdulillah malamnya search Internet dan jumpa resepi yang jimat masa, kos dan tenaga.. rasanya? kali pertama buat tak dapat rasa, second time buat sebiji lagi untuk celebrate di rumah baru dapat makan..ok kot, sebabnya cepat jer habis...cikgu Iqbal pula minta resepi kek.. ) resepinya ada di sini..


Cadangnya nak masak macam-macam (seri muka lah, karipap, spagetti lah ....hihihi) last-last tidur ja...kita hanya merancang...tak mampu pula rasanya, tak cukup tangan dan tenaga..
(Hari tu saja dah penat masak pagi-pagi, pastu gi hantar kat sekolah kul 10.30 , rehat sekejap menghilangkan lenguh, pukul 11.30 keluar sekali lagi ambik Irfan kat nursery , pastu balik masak lagi kek.., kemas rumah, kul 3.30 Iqbal balik sekolah...masak nasi pula untuk makan malam..lepas tu masak lagi untuk bawa sikit ke majlis ilmu.. bersejarah sungguh hari tu..Alhamdulillah, Allah masih memberi kemampuan... )

Kami celebrate sekeluarga ja..secara sederhana..Balik dari sekolah pukul 3.30 sampai di rumah , Iqbal dah lapar...tak sempat tukar uniform sekolah pun.Petangnya adik2 undergrad dan uncle md noor berkunjung ke rumah ...malamnya pula kami sekeluarga ke majlis ilmu..malam tu Iqbal tidur lewat, asyik mewarna buku baru hadiah Uncle Md Noor ( thank u Uncle...) Biasala Iqbal, selagi tak puas selagi tu la nak bagi habis kerja dia..tengok gambar ni, sampai nak terlena dah kat tangga....adik Irfan lak dah selamat zzzz....

No comments: