Thursday, 14 May 2009

Bungkusan dari 'Malaya'

Alhamdulillah..wah..seronoknya hari ni...parcel yang ditunggu-tunggu akhirnya sampai..panas-panas lagi, pukul 9.40 pagi tadi. Dikirim oleh ayah dan mama dari Butterworth, Pulau Pinang..10 /03/2009 melalui kapal laut..

Terima kasih banyak-banyak...duit tak bayar lagi nih, barang dah sampai dah..hehehe
Awal juga sampai dari jangkaan kami, ingat kan sampai awal bulan Jun.

Nak tengok apa isinya?




Macam-macam ada..yang penting set bersalin Nona Roguy,bengkung dan minyak mustajab..termasuklah belacan hehe dah lama tak buat sambal belacan since belacan dah kehabisan stok nih. Asyik potong cili padi, hiris bawang besar, perah asam limau sikit campur ngan kicap..

Cili kering, rempah kurma Adabi, paste pandan Nona, ikan bilis..( kebanyakan barang-barang ni ada dijual di sini..tapi selalu kehabisan stok..maklumla permintaan tinggi)

Kanak-kanak mesti bergembira balik dari sekolah nanti..setiap kali dapat parcel depa la yang paling excited membongkar isinya. Umi akan susun balik barang elok-elok dalam kotak, konon nak bagi suprise lah..hehehe ..Tak sabar nak tunggu depa balik nih...

Terima kasih jad dan jaddah atas hadiah t-shirt untuk Iqbal dan Irfan ( t-shirt masa berjalan-jalan ke Sabah dulu) dan tak lupa juga buat baby baru yang bakal melihat dunia akhir Jun nanti..
pink lagi..comelnya..! heh

3 comments:

reed said...

Welcome!!

http://carsfriendsworld.blogspot.com


http://diabeteshometown.blogspot.com/

shima said...

salam kak arme...
wahh pestime ni shima bertangdang umah baru akak...selalu dok intai umah lama jek patut laa lama senyap sunyi rupanyer dah pindah sini :D
sonoknyer dgr akak nk dpt bb!! tahniah..moga2 selamat semuanya...mcm2 reta karun dpt fr masia best betui dia! heheeee nnti i dtg jenguk lg erk..minta izin nk link blog ye ;)

ShaFiAti said...

igtkan dah lupe kat kami..heheh...
kami tau pun dr zue..kecik ati i...
taper..redha jer...

best nyer dpt jamu2 sume tu...sonok tak abg2 tu nak dpt baby kan..:)

wokeh..take care n kem salam kat baby..dah ade nama tuk baby ker?